Tartă cu pește ton și cartofi Tart with fish & potatoes

 Ingrediente:

-380 g smântînă
-2 ouă
-4 linguri cu vârf de făină albă
-1/2 linguriță sare
1/3 linguriță bicarbonat de sodiu
-piper negru ( după gust)
- o conservă  ton 80 g
- o ceapă medie
- doi cartofi mari

Mod de preparare:

Pentru început, se amestecă ouăle cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Apoi se adaugă peste ele smântîna și se omogenizează compoziția. Făina se încorporează cu telul în acel amestec pe final. Ceapa se taie cubulețe mici, cartofii se răzuiesc , se sărează și se piperează( se scurg de zeama lăsată). Peștele se pasează cu o furculiță și se scurge de ulei. Pe o tavă tapetată (de dorit) cu hârtie pentru copt, se toarnă jumate din aluatul obținut mai devreme, apoi se presoară cartofii răzuiți, după care ceapa cubulețe, urmează un strat de pește și se toarnă deasupra aluatul ce a rămas. Se coace preț de 35 minute la cuptorul preîncălzit de 170 grade.
Poftă mare să aveți!






Comentarii

Postări populare