Tort "Napoleon" (cu o crema fiarta simpla si delicioasa)




 Ingrediente
Aluat foietaj cu drojdie din comert 1 kg

Pentru crema
 1 litru lapte
 2 oua
 300 g zahar
 4 linguri faina
 esenta de lamaie 2 picaturi
50 g unt


  Mod de preparare

Aluatul se intinde intr-o fasie si se ciutoreste pana se subtiaza un pic. Se taie in 3 parti si se coace la 200 grade C pana devine rumen. Astfel se procedeaza cu toate 3 foi. Se lasa sa se raceasca foile coapte si se pregateste crema intre timp. Este nevoie sa se fiarba laptele si sa se raceasca, apoi se iau doua oua, , 300g zahar  si se mixeaza manual sau cu mixerul foarte bine. Se adauga un pic de lapte peste compozitia obtinuta si din nou se amesteca, dupa care se incorporeaza  cu telul cate o lingura de faina si iar se adauga dupa fiecare lingura putin lapte. Se amesteca bine toata compozitia obtinuta si se toarna laptele ramas amestecand continuu ca sa nu fie cocoloase. Urmeaza sa se puna la foc mic si se amesteca incontinuu pana se va ingrosa compozitia data si va capata consistenta de crema fiarta. Apoi se adauga untul si se amesteca compozitia cremoasa.
Se acopera cu o folie alimentara crema ca sa nu capete pojghita pana se va raci. Inainte de a folosi crema se mixeaza cu mixerul ca sa devina mai aerata si moale. Resturile de foi coapte se maruntesc si se presoara din toate partile peste tort. din ramasitile de crema si farimiturile ramase se fac niste bilute carpe se folosesc ca decor.
Se asambleaza tortul si se da la rece.
Sa aveti pofta!






Comentarii

Postări populare