Vinete coapte cu sos de rosii si usturoi & parmegiano
Ingrediente
2 vinete de marime medie
2 rosii
usturoi ( depinde cat de tare il preferati sa se simta) dupa gust
40 g parmegiano razuit
Sare
Mod de preparare
Se taie vinetele in jumati si se cresteaza cu un cutit pulpa lor dar foarte atent ca sa nu se taie (atinga)si coaja. Se sareaza fiecare jumatate de vinata , de dorit ca sarea sa patrunda in interiorul crestaturilor( adincituri) formate . Apoi se pun pe tava de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pina devine pielita lor moale si ele lasa zeama in pulpa. Intre timp se prepara un sos crud din rosii si usturoi date prin blender ( se mai adauga putina sare in sosul dat). Apoi se toarna atent sosul cu lingura peste fiecare bucata de vinata ca sa le fie acoperita toata suprafata cu sos. Deasupra se presoara cu cascaval razuit fiecare felie. Se mai dau la cuptor preţ de citeva minute ( 10 min. max).
Se servesc atit calde cit si reci si sunt un aperitiv gustos pentru cei ce adora vinetele.
Eu am ramas incantata de aceasta reteta,iar acum va las si pe voi sa o descoperiti si sa o savurati alaturi de cei dragi.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu