Orez cu sos de rosii si ton conservat si salata de varza, leurda, morcov, marar si ulei de masline
Ingrediente
Ton conservat in ulei 200g
Orez un pahar
Rosii congelate 1/2 kg
Ceapa 2 bc.
Ulei de floarea soarelui 25 ml
Varza 200g
Frunze de leurda (la dorinta)
Morcov 1 bc.
Marar cateva fire
Ulei de masline 3 linguri
Sare de himalaia 1/2 lingurita
Suc de lamaie o lingura
Mod de preparare
Se caleste ceapa pana devine de culoarea aurie, se fierbe intre timp orezul in 2 litri de apa cu sare ca sa fie semipregatit. Apoi se scurge apa din orez si se adauga orezul in fiertura de rosii care se pregateste din timp( se fierb rosiile pana capata o consistenta de sos). In ceapa calita se adauga tonul conservat si se caleste inca 3 minute la foc incet. Apoi se amesteca orezul cu rosiile si ceapa cu tonul prajit. Se pune capacul si se lasa la foc inca 3 min.
Pentru salata se taie varza fasii mici, se razuieste morcovul, se taie frunzele de leurda si se adauga mararul maruntit, uleiul de masline si sarea.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu