Tort LAPTE DE PASARE



Ingrediente

Pentru sufleu

5 albusuri
300 g de zahar pudra
100 ml apa fiarta
10 g gelatina

Pentru blat
3 oua
160 g faina
125 g zahar
70 g cacao
30 ml ulei

Mod de prearare
PENTRU  inceput se pune gelatina la inmuiat in apa. Mai apoi se prepara blatul pentru baza tortului. Se amesteca 3 oua cu  160 g faina, zahar, ulei si cacao pina se obtine un aluat moale ca pentru chec. Se toarna intr-o tava pentru copt cu peretii detasabili si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pina se coace si trece cu brio proba scobitorii uscate. Intre timp se pregateste sufleul; se separa albusurile de galbenusuri, se adauga cite putina pudra de zahar si se mixeaza la viteza maxima pina se va primi o spuma densa . La dorinta se poate de adaugat si zahar vanilat un pliculet. Dupa care se toarna incetisor gelatina deja fiarta si racita din timp. Se amesteca incet cu albusurile pina se incorporeaza bine gelatina. Dupa ce blatul se raceste, urmeaza sa se toarne  albusurile mixate peste blatul ce se afla in tava cu peretii detasabili,  Se da la frigider de preferinta pentru o noapte , dar este suficient si 3 ore in caz ca este graba mare.

Sa aveti pofta, dragilor!

Tin sa mentionez ca mereu evitam sa fac acest tort din motiv ca imi era frica ca nu imi va reusi, dar cum se spune ; ochii sperie  insa mainile bucura :) 💓💛💛💛💛💛

Comentarii

Postări populare