Tort din clatite cu crema de lapte

 Ingrediente
Pentru clatite

Lapte 500ml
Oua 2 bc.
Ulei 50 ml
Zahar 3 linguri
Faina cat cuprinde
Cacao 3 linguri
Sare 0.5 lingurita
Esenta de lamaie 2 pic.
Bobite de rodii pentru decor

Pentru crema
500 ml lapte fiert
Un ou
3 linguri zahar
2 linguri de faina si 100 ml apa rece



 Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru a pregati aluatul . Se coc clatitele pe tigaie.
Pentru crema va trebui sa se fiarba laptele si sa se lase intr-o parte  la racit. Se mixeaza un ou cu 3 linguri de zahar pana se tripleaza volumul , dupa care se adauga cate putin lapte peste ou si se amesteca in continu. Apoi se pune cratita cu lapte la foc mic si se amesteca neintrerupt. Se iau 2 linguri de faina si se omogenizeaza cu 100 ml apa rece , dupa care se adauga in suvoi peste laptele ce sta la foc mic si se amesteca ca sa nus se faca cocoloase. Se mai lasa crema 2 min. la foc mic.
Apoi se ia cate o foaie de clatita si se unge cu crema de lapte. Se obtine in final un tort fin si moale care se poate decora cu bobite de rodii sau orice alte fructe.
Sa aveti pofta!

Comentarii

Postări populare