Tort EXOTIC din blat cu aroma de la lamie , crema de branza si sirom de piersici si fulgi de cocos, banane.


Ingrediente
 6 oua
100g zahar
200 g faina
un tub de esenta de lamie
o banana
un kiwi
2 mandarine
100g de fulgi de cocos
200 ml sirop de piersici
300 g branza de vaci


Mod de preparare
Se pune pe baia de aburi 100 g zahar esenta de lamie, 6 oua si se amesteca cu mixerul pana se tripleaza volumul si devine o spuma aerata de culoare alb galbuie. Se ia de pe baia de aburi si se adauga in ploita faina amestecand cu o spatula foarte atent ca sa se incorporeze bine faina. Se intinde aluatul pe o tava acoperita cu hartie de copt sub forma unui patrat . Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timpde 10  sau 15 min. Se pregateste din timp crema din branza amestecata cu siropul de piersici si cocos cu ajutorul unui blender. Se obtine o crema destul de densa. Cand se scoate blatul din cuptor se unge imediat cu crema si se pune intr-un capat o banana care se ruleaza direct cu blatul ca sa se formeaze o rulada . Rulada se unge cu crema ramasa  si se decoreaza cu bucatele mici de kiwi si mandarine.
Sa aveti pofta!

Comentarii

Postări populare