Snitel din carne de purcel in crusta de seminte de rasarita
350 g de muschi de purcel ( medalion )
2 oua
2 linguri de faina
sare si pier dupa gust
100g seminte de floarea soarelui
2 linguri de otet balzamic
ulei
Mod de preparare
Se piseaza feliile de carne cu ciocanasul de bucatarie , dupa care se sareaza, pipereaza si se pun intr-un bol in care se adauga otetul balzamic. Intre timp se vor marunti semintele cu ajutorul unui cutit. Se presoara faina pe un platou si se amesteca cu telul ouale intr-un vas aparte, adaugandu-se si putina sare in ele. Intr-o tigaie se incinge uleiul , dupa care se trece felia de carne prin faina, apoi prin ou si intr-un final se tavaleste prin semintele maruntite de rasarita.
Se prajeste la foc incet pana capata o nuanta maro-aurie.
Avantajul acestor snitele este ca crusta nu permite sa se primeasca carnea prea uscata.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu