Placinta ciobanului (in versiune modificata)
Ingrediente
Carne tocata (oricare) 500g
Cartofi fierti cu coarja 1 kg
Ceapa 2 bc. medii
Usturoi 3-4 bc.
Cascaval 100g
Vin alb 100 ml
Otet balzamic 3 linguri
Condimente , Sare, piper negru, curry.
Ulei 20 ml
Mod de preparare
Pentru inceput se pun cartofii cu coarja la fiert. Intre timp se pregateste umplutura din carne . Se taie ceapa cuburi si se prajeste pana devine putin aurie. Apoi se adauga peste ceapa bucati mici de carne (eu am folosit in acest caz carne de purcel )si se lasa sa se caleasca la foc mic fara capac pana se rumeneste carnita. Dupa care se adauga sarea, condimentele si otetul balzamic. Apoi se pune capacul si se lasa la innabusit pret de 10 min. Urmeaza sa se adauge vinul alb si se mai lasa inca 15 min sub capac la foc mic.
Urmatoarea etapa este pregatirea cartofilor care intre timp s-au fiert. Se decojesc, se piseaza , sareaza si piereaza (ca pentru pireu ).
Este bine in acest moment sa se porneasca cuptorul la 210 grade ca sa se incinga. Apoi se trece la asamblarea placintei ciobanului propriu zise. Se ia o tava pentru copt si se unge cu ulei, apoi se adauga un strat de cartofi, urmatorul strat se pune carnea, dupa care iar se pune un strat de cartofi si deasupra se razuieste cascavalul , iar pe final se adauga deasupra usturoiul pisat. Se da la cuptor pret de 15 sau 20 min. .
Sa aveti pofta!
Carne tocata (oricare) 500g
Cartofi fierti cu coarja 1 kg
Ceapa 2 bc. medii
Usturoi 3-4 bc.
Cascaval 100g
Vin alb 100 ml
Otet balzamic 3 linguri
Condimente , Sare, piper negru, curry.
Ulei 20 ml
Mod de preparare
Pentru inceput se pun cartofii cu coarja la fiert. Intre timp se pregateste umplutura din carne . Se taie ceapa cuburi si se prajeste pana devine putin aurie. Apoi se adauga peste ceapa bucati mici de carne (eu am folosit in acest caz carne de purcel )si se lasa sa se caleasca la foc mic fara capac pana se rumeneste carnita. Dupa care se adauga sarea, condimentele si otetul balzamic. Apoi se pune capacul si se lasa la innabusit pret de 10 min. Urmeaza sa se adauge vinul alb si se mai lasa inca 15 min sub capac la foc mic.
Urmatoarea etapa este pregatirea cartofilor care intre timp s-au fiert. Se decojesc, se piseaza , sareaza si piereaza (ca pentru pireu ).
Este bine in acest moment sa se porneasca cuptorul la 210 grade ca sa se incinga. Apoi se trece la asamblarea placintei ciobanului propriu zise. Se ia o tava pentru copt si se unge cu ulei, apoi se adauga un strat de cartofi, urmatorul strat se pune carnea, dupa care iar se pune un strat de cartofi si deasupra se razuieste cascavalul , iar pe final se adauga deasupra usturoiul pisat. Se da la cuptor pret de 15 sau 20 min. .
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu