Jambon din ceafa de porc la cuptor
Ceafa de porc 1,3 kg
Sare 1,5 lingurita
Piper negru 0,5 lingurita
Condimente (mix. de mirodenii pentru carne de purcel )
Frunza de dafin pulbere 0,5 lingurita
Usturoi 10 -15 bc.
Ulei de masline cu aroma de cimbru 3 linguri
Intai de toate se porneste cuptorul la 180 grade. Mai tarziu se asezoneaza carnea cu mirodenii si sare si se taie niste orificii in ea in care se pun cate o jumate de catel de usturoi, dupa care se unge cu ulei. Se inveleste carnea in punga termica speciala pentru copt, de dorit sa nu se foloseasca folia de aluminiu pentru ca devine toxica la temperaturi innalte. Apoi se da la cuptor pentru o ora si jumate, sau 2 ore , in dependenta de ce fel de cuptor se foloseste. De obicei in cel electric se coace o ora si jumate.
Noi am folosit acest jambon cu gust deosebit pentru tartinele de la micul dejun. Este deosebit de gustos atat rece cat si fierbinte .
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu