Fursecuri cu nuci si gem de mandarine
Ingrediente
Unt 200g
Oua 2 bc.
Faina cat cuprinde
Nucsoara aromata 0,5 lingurita
Nuci 200g
Zahar 10 linguri
Gem de mandarine 100g
un plic de praf de copt
Mod de preparare
Se pune un vas pe baia de aburi si se topeste untul, tot acolo se adauga zaharul, nucusoara si ouale. Se amesteca cu telul compozitia obtinuta pana se topeste untul definitiv. Dupa care se ia de e baia de aburi, si se adauga faina ,praful de copt, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine un aluat moale dar care nu se lipeste de maini.
Se taie bucati mici nucile si se pregateste un albus de ou pentru a tavali bilutele de aluat mai intai prin ou si dupa asta prin nuci.
Se formeaza bilutele si se procedeaza cum am scris mai sus. Se pun pe o tava tapetata cu hartie pentru copt , si se face cate o adancitura in fiecare biluta , in care se pune cate o jumate de lingurita de gem.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coc pret de 30min.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Unt 200g
Oua 2 bc.
Faina cat cuprinde
Nucsoara aromata 0,5 lingurita
Nuci 200g
Zahar 10 linguri
Gem de mandarine 100g
un plic de praf de copt
Se pune un vas pe baia de aburi si se topeste untul, tot acolo se adauga zaharul, nucusoara si ouale. Se amesteca cu telul compozitia obtinuta pana se topeste untul definitiv. Dupa care se ia de e baia de aburi, si se adauga faina ,praful de copt, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine un aluat moale dar care nu se lipeste de maini.
Se taie bucati mici nucile si se pregateste un albus de ou pentru a tavali bilutele de aluat mai intai prin ou si dupa asta prin nuci.
Se formeaza bilutele si se procedeaza cum am scris mai sus. Se pun pe o tava tapetata cu hartie pentru copt , si se face cate o adancitura in fiecare biluta , in care se pune cate o jumate de lingurita de gem.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade si se coc pret de 30min.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu