Chec Zebra cu cacao si vanilie
Ingrediente
4 oua
200 ml ulei rafinat
125 g zahar
225 g faina
100 ml chefir
25 g cacao
un plic de vanilie
un plic de praf de copt
Mod de prearare
Se amesteca ouale cu zaharul , uleiul, chefirul , vanilia , dua care se separa compozitia obtinuta in doua parti egale. Apoi se amesteca toata faina cu praful de copt si se adauga intr-o parte 125 grame de faina iar in cealalata parte 100 grame de faina si 25 g de cacao. Fiecare parte de aluat se amesteca foarte bine. Apoi se tapeteaza tava pentru copt cu hartie speciala si se incepe un proces migalos care necesita putina rabdare. Se toarna cate o lingura de aluat alb si deasupra lui se toarna aluat cafeniu, apoi iar peste cel cafeniu se toarna o lingura din aluatul alb si apoi iar cafeniu, si tot asa pina se termina tot aluatul. Dupa care se da la copt in rola la 180 grade timp de 25 minute. Se primeste un chec extrem de moale si gustos, care merita de a fi pregatit pentru familiile care au copii in mod special.
Sa aveti pofta, dragii mei cititori!🙋
4 oua
200 ml ulei rafinat
125 g zahar
225 g faina
100 ml chefir
25 g cacao
un plic de vanilie
un plic de praf de copt
Mod de prearare
Se amesteca ouale cu zaharul , uleiul, chefirul , vanilia , dua care se separa compozitia obtinuta in doua parti egale. Apoi se amesteca toata faina cu praful de copt si se adauga intr-o parte 125 grame de faina iar in cealalata parte 100 grame de faina si 25 g de cacao. Fiecare parte de aluat se amesteca foarte bine. Apoi se tapeteaza tava pentru copt cu hartie speciala si se incepe un proces migalos care necesita putina rabdare. Se toarna cate o lingura de aluat alb si deasupra lui se toarna aluat cafeniu, apoi iar peste cel cafeniu se toarna o lingura din aluatul alb si apoi iar cafeniu, si tot asa pina se termina tot aluatul. Dupa care se da la copt in rola la 180 grade timp de 25 minute. Se primeste un chec extrem de moale si gustos, care merita de a fi pregatit pentru familiile care au copii in mod special.
Sa aveti pofta, dragii mei cititori!🙋
Comentarii
Trimiteți un comentariu