Ruladă cu umplutură de banane şi portocale + sirop de piersice şi frişcă, glazurată cu ciocolată albă

 Ingrediente
4 oua
2 linguri de zahăr
4 linguri de făină de grâu
scorţişoară obţional
ciocolată albă 100 g
o banană
o portocală
sirop de piersice
frişcă din sifon
fructe pentru decor
unt pentru a unge hârtia de copt

Mod de preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se adaugă câte o lingură de zahăr în fiecare vas. Se mixează albuşurile aparte până devin o spumă albă densă. Gălbenuşurile se mixează şi ele până se obţine o spumă pufoasă. Apoi se împreunează abuşurile cu gălbenuşurile amestecând încet cu o spatulă. Urmează să se adauge făina , cernând-o deasupra. Apoi se amestecă într-o direcţie la fel foarte atent. Se unge hârtia de copt cu unt sau ulei şi se întinde aluatul nivelându-l cu cuţitul. Se dă la cuptorul preâncins la 180 grade preţ de 7-10 min.
 Între timp se pregătesc fructele , şi se taie .
Când se scoate blatul din cuptor, imediat se unge cu sirop, se adaugă frişca spumă şi se pun fructele, după care se rulează rapid până nu s-a răcit blatul, căci este riscul să se întărească.
Apoi se pune ciocolata pe baia de aburi, se topeşte şi se unge cu o spatulă, apoi se nivelează cu cuţitul. Se decorează cu fructe .





Comentarii

Postări populare