Quiche cu brocoli şi piept de pui

Ingrediente

pentru aluat este nevoie de
100 ml frişcă sau lapte
100g unt
300 g făină
1,5 linguriţă praf de copt sau un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
sare

PENTRU UMPLUTURĂ

200 g piept de pui fiert
300 g brocoli fiert timp de 5 minute in apă cu sare
1 roşie sau un ardei capia
100g caşcaval
100 ml frişcă sau smântână
3 ouă
sare, piper roşu cili după gust
cozi de ceapă verde obţional

Mod de preparare
Pentru început se prepară aluatul. Se amestecă ingredientele şi se formează o minge din aluat care se înveleşte în folie alimentară şi se dă la rece timp de min. o oră. În acest timp se pregăteşte umplutura. Se fierbe pieptul de pui în apă sărată . Brocoli se  separă în bucăţele mici şi se ţine în apă clocototă timp de 5 minute la foc încet. Se taie cubuleţe mici caşcavalul, se amestecă cu smântâna, ouăle, ceapa verde şi condimentele. După ce aluatul a stat la rece suficient ca să se întărească, se face o turtă din el, care se pune în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se găureşte aluatul cu o furculiţă. Deasupra se pun ingredientele, se toarnă sosul şi se coace la 180 grade timp de 50 minute.
Este o tartă extrem de gutoasă care merită preparată măcar o dată .
Eu cu siguranţă o voi mai coace deoarece m-am îndrăgostit în gustul ei deosebit de bun!






Comentarii

Postări populare