Ingrediente
pentru aluat este nevoie de 100 ml frişcă sau lapte 100g unt 300 g făină 1,5 linguriţă praf de copt sau un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu sare
PENTRU UMPLUTURĂ 200 g piept de pui fiert 300 g brocoli fiert timp de 5 minute in apă cu sare 1 roşie sau un ardei capia 100g caşcaval 100 ml frişcă sau smântână 3 ouă sare, piper roşu cili după gust cozi de ceapă verde obţional
Mod de preparare Pentru început se prepară aluatul. Se amestecă ingredientele şi se formează o minge din aluat care se înveleşte în folie alimentară şi se dă la rece timp de min. o oră. În acest timp se pregăteşte umplutura. Se fierbe pieptul de pui în apă sărată . Brocoli se separă în bucăţele mici şi se ţine în apă clocototă timp de 5 minute la foc încet. Se taie cubuleţe mici caşcavalul, se amestecă cu smântâna, ouăle, ceapa verde şi condimentele. După ce aluatul a stat la rece suficient ca să se întărească, se face o turtă din el, care se pune în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se găureşte aluatul cu o furculiţă. Deasupra se pun ingredientele, se toarnă sosul şi se coace la 180 grade timp de 50 minute. Este o tartă extrem de gutoasă care merită preparată măcar o dată . Eu cu siguranţă o voi mai coace deoarece m-am îndrăgostit în gustul ei deosebit de bun!
|
Comentarii
Trimiteți un comentariu