Ingrediente 3 ouă 200 ml de chefir 5 linguri zahăr 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 100g stafide 5 linguri de gem din zmeură 200 g făină 3 linguri de ulei
Mod de preparare Se amestecă toate ingredietele în ordinea următoare. Pentru început se toarnă chefirul într-un bol, tot acolo se adaugă zahărul, bicarbonatul de sodiu, vanilina, ouăle şi uleiul. Se mixează la viteză medie. Apoi se cerene câte puţină făină şi se amestecă cu blenderul până se obţine o consistenţă mai groasă decât smântâna. După care se pune în alt bol 2 polonice din aluat. Şi se încorporează gemul din zmeură în acel aluat. Apoi se adaugă stafidele în primul vas, unde a rămas aluatul fără de zmeură. Urmează să se toarne în forme mai întâi din aluatul cu stafide iar deasupra se pune din aluatul cu zmeură. Se dau la copt în rola preâncălzită la 200 grade timp de 20 minute.
|
Comentarii
Trimiteți un comentariu