Cheesecake fara coacere cu banana si zmeura

Ingrediente

500 grame de biscuiţi
150 g de unt topit
 2 pliculeţe de gelatină cu arome de fructe
500 g de zmeură congelată sau proaspătă
2 pahare de zahăr
100 ml de apă
700 g de brânză de vaci 
300 g de smântână
Fructe pentru decor 
o banană

Mod de preparare
 Se fărâmiţează în blender biscuiţii si se amestecă cu untul topit, după care se pune în forma cu pereţii depaşabili şi se tapetează cu o lingură ca să devină o suprafaţă netedă. Apoi se amestecă brânza cu smântâna şi zahărul + jelatina (umflată din timp şi diluată cu apă fiartă). Înainte de a turna crema de brânză, se pune câte o felie de banană de jur împrejurul tavei. După care se toarnă compoziţia obţinută din brânză peste blatul din biscuiţi presaţi şi se dă la rece în frigider preţ de min. 4 ore. Între timp se pregăteşte topingul din fructe . Fructele decongelate din timp sau proaspete se pun pe foc într-un castron unde se adaugă un pahar de zahăr şi 100 ml de apă. Se aduce la fierbere şi se amestecă cu celălalt pacheţel de gelatină care a fost împrealabil lăsat la umflat într-un vas cu apă sau se pune gelatină cu gust de fructe care se adaugă direct din plic.
Se lasă să se răcească şi se toarnă foarte atent peste blatul cu brânză. Se ţine la rece timp de 8 ore ca să se întărească suficient. Când este bine întărit se adaugă fructele deasupra. 







Comentarii

Postări populare