Conuri cu crema de lapte
Ingrediente :
pentru aluat:
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de otet de 5 %
1/4 lingurita de sare
1 lingurita de zahar vanilat
faina cat cuprinde pana devine aluatul moale dar sa nu se lipeasca de maini
pentru crema:
300 ml de lapte
3 linguri de gris
200g unt
300g de zahar
vanilina ( obtional)
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu sarea si uleiul . Apoi se adauga otetul si se malaxeaza incet. Dupa care se adauga rand pe rand faina pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini.Apoi aluatul se imparte in 9 parti egale. Apoi se intind a cate 3 turte una peste alta si e intinde bine formand o turta mare.
Apoi se unge toata suprafata turtei cu unt si se dau la rece timp de 24 ore.
crema se prepara in felul urmator:
Se fierbe laptele , apoi se adauga amestecand incet cate o lingura de gris ca sa nu se formeze ocoloase. Dupa care se adauga zaharul si se mixeaza bine , apoi urmeaza sa se incorporeze untul moale in compozitia data.
Totl se mixeaza foarte bine pana devine o crema pufoasa si densa care nu cada de pe lingura. In final se poate de adaugat si vanilina dupa dorinta.
Apoi se fac conuri din hartie A4.
Se invelesc conurile cu fasii de aluat si se dau la copt pret de 25 minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.
Rezultatul final este unul extrem de delicios.
Sa aveti pofta la gatit ! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu