Chec în 3 culori ( muffins in 3 culori cu alune)



















Ingrediente
5 galbenusuri
5 albuşuri
10 linguri zahăr
10 linguri făină
5 g praf de copt
5 linguri de lapte sau apă
5 linguri de ulei rafinat
2 linguri de cacao
2-3 pic. esenţă de vanilie
1 coajă de lămâie răzuită
Zahăr vanilat 2 linguri


Mod de preparare

Pentru aluatul de culoare albă se malaxează albuşurile cu 5 linguri de zahăr şi esenţă de vanilie. Apoi se încorporeză 5 linguri de făină cernută, amestecând atent cu spatula de prefrinţă doar într-o direcţie.
Pentru aluatul de culoare galbenă se mixează gălbenuşurile cu  5 linguri de zahăr până ele încep să se înnălbească. După care se adaugă laptele, uleiul şi se omogenizează. Apoi se adaugă coaja de lămâie. Urmează să se adauge 5 linguri de făină încorporându-le foarte atent în amestecul de gălbenuşuri.
Pentru partea cafenie de aluat se pun în alt bol câte 4 linguri de aluat galben şi 5 linguri de aluat alb şi se adaugă cacao cernută . Apoi se amestecă foarte bine aluatul ca să nu fie cocoloaşe de cacao.
După care se toarnă în vasul uns cu unt mai întâi aluatul cu cacao, apoi cel din albuşuri şi deasupra se toarnă aluatul din gălbenuşuri. Se dă la cuptorul preâncălzit la 180 grade preţ de 20 de minute sau în multi cooker .
Când se răceşte se presoară cu zahăr pudră.

Comentarii

Postări populare