Cartofi scăzuţi cu carne de cucoş ( ca la mama acasă )
Ingrediente:
Cartofi 700g
Morcovi 2 bc. medii
Suc de roşii făcut în casă 400 ml
Carne de cucoş cu tot cu os 500 g
Ceapă 2bc. mari
Mărar şi pătrunjel câte jumate de legătură fiecare
Ulei de măsline 4 linguri pentru prăjitură
Sare 1 linguriţă
Piper negru proaspăt măcinat 1-2 linguriţă
Frunze de dafin 3 bc.
Piper negru boabe 10 bc,
Curry 1,5 linguriţă
Boia de ardei dulce 1,5 linguriţă
Mod de preparare
Se face prăjitura din ceapa tăiată cuburi până ce devine aurie. După care se taie morcovii în felii şi se adaugă în prăjitură. Apoi se toarnă sucul de roşii . Între timp se rumeneşte carnea în alt vas . Apoi se transferă în vasul cu ceapa şi morcovul. apoi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi se pune sarea şi mirodeniile, frunzele de dafin şi boabele de piper negru. Se dă focul încet de tot şi se lasă pentru 30 minute la foc sub capac.
Când se stinge focul se adaugă şi mărarul şi pătrunjelul tocat.
Cartofi 700g
Morcovi 2 bc. medii
Suc de roşii făcut în casă 400 ml
Carne de cucoş cu tot cu os 500 g
Ceapă 2bc. mari
Mărar şi pătrunjel câte jumate de legătură fiecare
Ulei de măsline 4 linguri pentru prăjitură
Sare 1 linguriţă
Piper negru proaspăt măcinat 1-2 linguriţă
Frunze de dafin 3 bc.
Piper negru boabe 10 bc,
Curry 1,5 linguriţă
Boia de ardei dulce 1,5 linguriţă
Mod de preparare
Se face prăjitura din ceapa tăiată cuburi până ce devine aurie. După care se taie morcovii în felii şi se adaugă în prăjitură. Apoi se toarnă sucul de roşii . Între timp se rumeneşte carnea în alt vas . Apoi se transferă în vasul cu ceapa şi morcovul. apoi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi se pune sarea şi mirodeniile, frunzele de dafin şi boabele de piper negru. Se dă focul încet de tot şi se lasă pentru 30 minute la foc sub capac.
Când se stinge focul se adaugă şi mărarul şi pătrunjelul tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu