Mici cu miez de caşcaval şi adaos de fistic, arahide & mămăligă cu miez din brânză de oi






Micii i-am copt în rolă la 210 grade preţ de 35 de minute. Pentru mici am folosit tocătură din carne de purcel, fistic măcinat 100g, arahide 100g la fel măcinate, o linguriţă de sare şi un de piper negru măcinat + fâşii de caşcaval pe care le-am adăugat în mijlocul fiecărui mic modelat . Nu am folosit ouă în tocătură cum o făceam mai devreme, dar am adăugat o ceapă de mărime medie pe care am mărunţit-o foarte bine.
Mămăliga am pregătit-o din timp , am fiert-o să aibă o consistenţă moale ca de terci, apoi am pus câteva linguri de acest aşazis terci într-un vas , am adăugat deasupta brânză de oi răzuită şi apoi iar am adăugat câteva linguri de mămăligă. Şi după asta am răsturnat-o imediat pe platou.
Ca sos am folosit smântână , dar uneori mai adaug şi usturoi în smântână ca să fie mai picant.

Este un deliciu cu o explozie de arome şi gusturi ce m-au impresionat. Cu siguranţă că voi mai încerca. Dar acest fel de mâncare este mai binevenit de preparat în sezonul rece al anului pentru că este foarte caloric. 

Comentarii

Postări populare