Tort " Brăduţ"
Ingrediente:
100g de unt
100 g de miere
150g de zahar
coaja la o jumate de lamaie
puţin imbir răzuit, scorţişoară şi cacao
350 g de faina de grâu calitate superioară
o linguriţă de bicarbonat de sodiu stinsă în oţet
pentru crema
4 albuşuri
200g de unt
colorant alimentar verde
100g zahăr
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele intr-un bol şi se pun pe baia de aburi sa se topeasca zahărul şi untul. Se amesteca bine apoi se raceste si se adaugă făina. Dupa care se formează turte care se coc la 200 de grade in cuptor. Apoi se răcesc si se fărâmiţează în blender ca să se obţină fărâmituri. Apoi masa de fărâmituri se amesteca cu albuşuri de ou malaxate foarte bine cu zahăr. Se modelează un brăduţ si se decorează cu unt amestecat cu zahăr şi colorant. Pentru globuleţe am folosit alune în ciocolată.
Comentarii
Trimiteți un comentariu