Rulada cu gem de piersic, glazura de caramela si fulgi de cocos

 Ingrediente:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
 1/ 3 lingurita de esenta de vanilie sau praf de vanilie 1 plic
gem de piersic
glazura de caramel ( din comert)
2 lingurite de fulgi de cocos
creioane pentru decor cu continut de lapte condensat
 Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.
 Se malaxeaza cu mixerul albusurile adaugandu-se incetisor cate o lingura de zahar pana se obtine o compozitie omogena si densa ca in imagine.

 Dupa care se amesteca galbenusurile cu telul si se adauga in albusuri amestecand cu spatula incet.
 Apoi se cerne cate o lingura de faina deasupra vasului si se amesteca farte atent intr-o singura directie.
 Intre timp se preincalzeste cuptorul ( rola) la 160 grade . Se unge tava cu ulei iar deasupra se tapeteaza cu hartie pentru copt. Aceasta procedura trebuie de facut neaparat caci daca o sa puneti doar hartie fara a unge tava , se va lipi foarte tare si nu o sa puteti dezlipi pandispanul cand va fi copt.
Se intinde aluatul pe toata suprafata tavei, se niveleaza cu spatula si se da la cuptor pentru minim 25 minute, apoi se face proba scobitorii si daca mai e necesar se mai tine inca 10 sau 15 minute. Totul depinde de ce fel de cuptor aveti. Si de dorit sa coaceti la mijloc, nu sus si nici nu jos.Doar dupa ce o sa stinceti cuptorul, o sa ridicati tava  la cel mai inalt nivel din cuptor si o sa lasati inca 5 minute acolo, deja fara foc.
Dpa ce se scoate pandispanul copt, se pune cu tot cu hartia pe care s-a copt pe masa, se unge in data cu gem , ca sa nu se intareasca batul, e de dorit imediat de uns cu gem si dupa asta de rulat incet, iar in timp ce se ruleaza se scoate hartia de pe blat.
Apoi se pune pe un platou si se unge cu glazura, se presoara fulgii de cocos si se decoreaza dupa cum va dicteaza imaginaia.
Am doar o remarca sa las aici.
Am ramas profund impresionata de gustul delicios ce seamana mai mult cu un tort decat o rulada.
Reteta o am de la o colega de facultate, Lidia, careia ii sunt recunoscatoare.
Astea sunt cu gem de capsune, aroma de migdale si glazura de ciocolata.


Comentarii

Postări populare