Prăjitură cu brânză de vaci, fulgi de cocos, stafide, gem de prune şi frişcă cu aromă de vanilie
Ingrediente
Pentru aluat
500 g de brânză de vaci
100 grame de făină de grâu
50 g de zahăr
2 ouă
50 g de stafide
100g fulgi de cocos
o linguriţă de vanilie
un plic de praf de copt
Pentru dresing
200g de gem de prune albe
un plic de praf de frişcă + 150 ml apă
25 g de ciocolată cu lapte pentru decor
Mod de preparare
Se amestcă ingredientele pentu aluat. Se tapetează tava pentru copt cu hârtie. Se formează biluţe din aluat care se strivesc cu palmele şi se aranjează pe tva de copt. Din această cantitate de aluat trebuie să iasă 20 de turte mici. Se coc la 210 grade până devin rumene. După care se scot şi se lasă să se răcească. Între timp se prepară din praful de frişcă crema conform instrucţiunilor de pe plic.
Când sunt reci turtele se ung cu gem aranjândule una peste alta câte 4 pentru o prăjitură.
Apoi de toarnă crema deasupra fiecărei prăjituri. Si în final se rade cioccolată peste ele.
Să aveţi poftă!
Un desert simplu şi savuros!
Comentarii
Trimiteți un comentariu