Plăcinte moldoveneşti cu brânză de vaci şi praz

Ingrediente
pentru aluat vom avea nevoie de
250 ml apă
3 linguri de ulei vegetal de floarea soarelui sau de măsline
o doime de linguriţă sare şi o lingură de zahăr
un ou
600 g de făină
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci de 26 %
2 ouă
două beţe de praz
sare

Mod de preparare

Mai întâi punem ingredientele pentru aluat într-un bol şi frământăm aluatul. Trebuie să obţinem un aluat mai moale decât cel pentru pâine.
După care ungem masa de lucru cu ulei şi punem aluatul pe ea ca să îl secţionăm în 6 bucăţi mai apoi.


Facem turte din biluţele obţinute şi neapărat le lăsăm să se odihnească ca să se întindă fără a se rupe când vom lucra cu ele.
 După ce am făcut toţi paşii arătaţi în imaginile de mai sus, preparăm umplutura. Stricăm 2 oua, tăiem prazul, adaugam brânza şi sare şi amestecăm.
Apoi urmează să întindem câte o foaie de aluat cât se poate de subţire.
 O îndoim din pârţi până la mijloc.

 Punem umplutura.
 Şi rulăm încetişor.
Plăcinta apoi se pune grijuliu pe tava de copt tapetată cu hârtie.
Rând pe rând le aranjăm pe toate 6 pe tavă şi le dăm la cuptorul preâncălzit la 210 grade timp de minim 30 minute, pâna devin coapte şi rumeoare. Înainte de a le scoate din cuptor cu 5 minute, le ungem cu gălbenuş de ou amestecat cu o lingură de ulei.

 După ce le scoatem din cuptor le aranjăm pe un platou.
 Iar ca să devină moi şi foioase, se acoperă cu un ştergar.
M-am inspirat de la blogheriţa Ceslava. 
Să aveţi poftă!
Eu mă duc să savurez gustul plăcut al copilăriei prin prisma acestor deliciose plăcinţele. :)

Comentarii

Postări populare