Placinte cu varza de post

 Ingrediente
200 g de făină de grâu
110 ml de apă caldă amestecată cu 8 g de drojdie uscată şi o lingură de zahăr
1/4  de linguriţă de sare
1/4 de linguriţă de bicarbonat de sodiu stinsă în 2 linguriţe de oţet de mere
ulei pentru uns masa de lucru
500g de varză
o ceapă
piper alb proaspăt măcinat
sare pentru umplutură o jumate de linguriţă
ulei pentru umplutură 30 ml


Mod de preparare
Se amestecă făina cu maiaua obţinută din apă caldă cu drojdie şi zahăr. Se stinge peste ea bicarbonatul de sodiu cu oţet şi se adaugă sarea. Se formează aluatul , după care se taie în 4 bucăţi egale. Se formează biluţe care se lasă la loc cald să crească.
 Între timp se pregăteşte umplutura. Se taie ceapa şi varza , după care se prăjeşte ceapa şi apoi se adaugă şi varza. Se sărează şi se piperează. Se lasă apoi să se răcească.

 După ce au crescut biluţele de aluat se întind pe masă într-un strat subţire.
 Se adaugă umplutură şi se rulează.
 Se rulează formând plăcinta .
 Apoi se aranjează pe tava pentru copt tapetată cu hârtie .
 Se încinge cuptorul la 210 grade şi se coc până devin rumene.
Această reţetă este una simplă după părerea mea, dar ceea ce-mi place la ea e că se primeşte cu talpa crocantă. Dacă doriţi un gust deosebit al plăcintelor de post, le puteţi încerca cu încredere.
Să aveţi poftă!





Comentarii

Postări populare