Gustare din piept de pui şi maioneză cu gust de usturoi


Snack chicken breast with homemade mayonnaise with garlic flavor


Ingrediente

 
2 oua
3 linguri de faina
300g de piept de pui
sos de maioneza homemade cu gust de usturoi 5 linguri ( din un galbenus de ou, o lingurita de mustar si 100 ml de ulei de masline)
usturoi 3 căţei
nuci grecesti 4 bc.
patrunjel 5 fire
1 ceapa de marime medie
piper negru macinat după gust
sare după necesitate
 3 linguri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit turta


Mod de preparare
Pentru inceput am fiert pieptul de pui. Apoi l-am taiat in bucatele mici si l-am pus intr-un bol amestecândul cu sare si piper negru. Înre timp am pregătit turta din doua ouă malaxate cu adaos de făină şi sare. Apoi am încins uleiul pe tigaie şi am prăjit turta pe ambele părţi. Se primeşte o turtă grosuţă cu o duritate medie. Apoi am tras ceapa taiata cuburi la tigaie şi tot aici am adăugat bucăţelele de piept de pui ca să se rumenească puţin împreună cu ceapa. După ce s-au rumenit un pic de tot bucăţelele de piept de pui, le-am scos cu tot cu ceapă din tigaie ca să se răcească. Am curăţit nucile de coajă şi le-am mărunţit.
 După care am pregătit sosul de maioneză. Am adăugat în blender un gălbenuş de ou , 1/4 de linguriţă de sare, o linguriţă de muştar şi am pornit blenderul să le amestece. În timp ce se amestecă aceste componente, eu adăugam câte puţin ulei fără să opresc blenderul şi astfel am malaxat toată compoziţia de produse timp de 10 minute până am obţinut acel sos de maioneză naturală. Pe final am adăugat în sos şi usturoiul pasat.
Apoi am luat turta pregătită din timp, am uns-o cu un strat din acest sos, am presurat nucile deasupra, după care am pus bucăţelele de piept de pui amestecate cu ceapă prăjită, am rupt deasupra frunze de pătrunjel şi am asezonat cu sosul de maoineză ca să încununez definitiv opera culinară :).

Soţul a rămas încântat. Şi chiar a devenit între timp una din cele mai preferate gustări ale lui.
Să aveţi poftă!

Comentarii

Postări populare