Pui " Sari in tigaie"
Pui " Sari in tigaie"
Ingrediente:
piept de pui 250g
2 linguri de faina obisnuita
2 linguri ulei de masline
25 g unt
1 catel de usturoi zdrobit
4 foi de dafin
125 ml vin alb sec
sare de mare grunjoasa
piper negru proaspat macinat
cateva linguri suc de lamaie
2 inguri patrunjel cu frunza lata fara tulpina
1 ceapa mare
Mod de preparare:
Taiati carnea in bucatele si treceti-o prin faina. Intr-o tigaie mare cu fundul gros puneti la incins ulei de masline impreuna cu o lingura de unt.Cand uleiul este fierbinte, adaugati bucatelele de carne de pui, in asa fel incat sa nu se lipeasca una de alta. Adaugati usturoiul si foile de dafin. In loc sa amestecati carnea cu o lingura, scuturati tigaia pe foc pentru a intoarce bucatile de carne, pana ce acestea s-au rumenit frumos pe ambele parti.
Luati tigaia de pe foc si turnati peste pui vinul alb, apoi adaugati si ceapa prajita prealabil in alta tigaie aparte.De asemenea adaugati sarea de mare si piperul. Puneti inapoi tigaia la foc mai mare, agitand-o mereu, pentru ca vinul sa scada. Cand a mai ramas doar putin lichid, adaugati restul de unt, sucul de lamaie si frunzele de patrunjel, scutrand in continuare tigaia pana ce sosul se leaga si incepe sa fie cremos. Serviti imediat.
Este cel mai gustos piept de pui ce l-am mancat vre-o data!
Incercati si nu o sa regretati!
Comentarii
Trimiteți un comentariu