Fursecuri fărâmicioase  "crumbly biscuit"

Ingrediente:

3 oua ( galbenusuri doar)
3 linguri zahar
200g unt
2 pahare de faina + jumate ce il folosesc la modelarea fursecurilor
40 ml suc de visine ( pentru culoare)
1/2 pastaie de vanilie

Mod de preparare: 

Pentru inceput, am amestecat ingredientele pentru a forma aluatul: 3 galbenusuri de ou, 2 pahare de faina, 200 de graame unt moale si contintul 1/2 de pastaie de vanilie si 40 ml de suc de visina. Am modelat aluatul informa unei mingi si am invelit in folie alimentara. Urmatoarea etapa este una din secretul care sta la baza acestei retete. 
Nota Bene!
Bila de aluat trebuie sa steaa la rece timp de 12...15 ore, pentru ca fursecurile sa se primeasca faramicioase si sa se topeasca in gura.
Culoarea aluatului se primeste una foarte placuta, datorita sucului de visina ce l-am folosit in calitate de colorant alimentar.
Am pregatit aluatul seara pe la orele 19 si a doa zi pe la orele 10 dimineata am continuat .
 Mai jos puteti urmari etapele pas cu pas ce au urmat.
 Aluatul trebuie sa aiba textura exact ca si la plastilina. Se modeleaza foarte usor.




Dupa ce am obtinut fursecurile de forma dorita am respectat un pas important.
Am pus din nou la rece pret de 15 minute inainte ca sa le dau la cuptor. In acest timp am pornit cuptorul la 180 grade ca sa se incinga.
Am copt timp de 20 minute. Dupa care am stind cuptorul si le-am lasat sa se raceasca in el.
Deja cand erau reci le-am presurat cu zahar pudra vanilat.






Comentarii

Postări populare