Tort cu crema de caramela si dulceata de capsuni


Tort cu crema de caramela si dulceata de capsuni
         

Ingrediente:

-6oua
-6linguri de faina
-vanilie
-crema de caramela de la Dr, Oetqer
-250ml lapte
-250g zahar
-3linguri de zahat pudra
-dulceata de capsuni
-ciocolata neagra
-picaturi de ciocolata
-unt inghetat

Mod de preparare:
Pregatim mai intai aluatul pentru blat. Se seapa galbenusurile de albusuri si in fiecare vas punem cate 125g de zahar si batem aparte cu blenderul.


Apoi impreunam albusurile cu galbenusurile batute si adaugam 6 linguri de faina cu ajutorul sitei si amestecam cu spatula foarte incet in directia acelor de ceasornic.


Apoi tapetam tava cu hartie pentru copt si adaugam aluatul si-l punem la copt la 190 de grade pentru 25 de minute.


Apoi scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca.



Apoi il sectionam in jumatate de la mijloc.


Urmatoarea etapa pregatim crema. Laptele fiert si racit il amestecam  cu continutul pliculetului de crema si se mai adauga 3 linguri de zahar tos. Batem bu blenderul pana devina o crema mai consistenta.
 Ungem blatul sectiont cu crema obtinuta si adaugam capsunile din dulceata.

Apoi punem a doua bucata de blat deasupra si ungem din nou cu crema din plin.

Decoram cu ciocolta neagra rasa , cu picaturi de ciocolata si unt inghetat.











Comentarii

Postări populare