Lasagne moldoveneasca


Ingrediente:
1.lapte-1litru
2. piept de gaina- 500g
3.rosii-4 bucati
4. faina-100g
5.cascaval-100g
6.ciapa-2 bucati mari
7.sare
8.ulei
9. foi de lasgnia-6 bucati


Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului va trebui mai intai sa puneti laptele la foc sa fiarba, cand va fi fiert, luati putin lapte intr-un vas si amestecati-l cu faina foarte bine pana nu vor mai fi cocoloase. Apoi amestecand laptele din cratita , turnati incet laptele amestecat cu faina si lasati-l la foc sa se ingroase, adaugati sare dupa gust.

Urmatorul pas este pregatirea carnitei, pentru asta va fi nevoie mai inatai de prajit ceapa si apoi de adaugat pieptul taiat marunt ca sa  se caleasca totul impreuna. Saram si dupa dorinta putem sa piparam carnea prajita. 

 Aranjarea straturilor: turnati sos pe fundul unei tavi plate de ceramica sau sticla intr-un strat subtire. Deasupra aranjati 3 foi de lasagnia, apoi iar ungeti cu sos foile, adaugati un strat de carne, apoi rosii taiate rondele, iar din nou  ungeti  cu sos si acoperiti cu urmatorul strat de foi de lasagnia repetind procedura. Deasupra presuraticu cascaval.

Se da la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.









Comentarii

Postări populare