Tort " CAPSUNICA"

Tort " CAPSUNICA"

Reteta:

1. Oua-7bc.
2.Zahar-2 pahare
3.Faina-7 lingure
4.Zahar vanilat-1pachetel
5.Frisca-1kg
6.Capsune-500g
7.Ciocolata neagra 50g

Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile + jumate de pahar de zahat. Apoi se bat albusurile cu jumate de pahar de zahar+ zahar vanilat. Dupa ce am batut bine albusurile si galbenusurile separat, le amestecam cu o spatula foarte atent intr-un bol, si incetisor adaugam cele 7 linguri de faina prin cernere cu sita, in acest timp amestecam incet cu spatula doar intr-o directie.
 Preparam crema:
Mixam frisca cu un pahar de zahar , il punem la rece pentru 30 minute sau o ora pina se va coace blatul si se va raci.

Preincalzim rola la 180 grade si coacem blatul timp de 25 minute.

Cand blatul se raceste se taie in doua, se unge primul strat cu frisca, se pun feliute de capsune si iar se unge cu frisca. Se pune celalat strat si  se unge cu frisca, se decoreaza cu capsune inmuiate in ciocolata topita la baia de aburi.

Aspectul lui nu este foarte reusit, ba chiar deloc as zice, insa gustul este unul bun. 🎂🍥🍥🍥

Comentarii

Postări populare