Sarmale si chiperi umpluti
Sarmale si chiperi umpluti
Reteta;
1.Frunze de vita de vie proaspete-30bc.
2.Chiperi curatiti si decongelati-10bc.
3.Orez-250g
4.Carne de porc-1/2kg
5.Ceapa-3bc. mari
6.Morcov-2bc.
7.Pasta de rosii-1lingura mare
8.Sare-1.5 lingurita
Mod de preparare:
Se prajeste carnea taiata cubulete, apoi se adauga ceapa la calit in aceeasi tigaie cu carnea, dupa care se adauga morcovul. Cand compozitia este aproape gata prajita se adauga si pasta de rosii. Se stinge focul si se amesteca orezul cu prajitura obtinuta. Se aduga sarea.
Intre timp se pregatesc frunzele de vita de vie ( se toarna apa clocotita peste ele pentru 1/2 min.)
Chiparusii de decongeleaza din timp.
Dupa ce umplutura s-a racit, se invartesc sarmalele si se umplu chiperii. Se fierb la foc incet in vase separate. In apa pentru fierbere se adauga putina sare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu