Pacinte cu brânză , ceapă verde şi mărar
Placintele cu branza si marar la tigaie +compot din capsune si banane
Ingrediente: Compot
1.Capsune- 500g
2.Banane-1 bucata
3. Miere- 3linguri
Placinte: 4.Apa- 2 litri
1. Apa calda-300ml
2. Smântâna-50ml
3. Otet-1lingurita
4 .Ulei-1lingura
5. Faina- 700g
6. Sare- 1/2 lingurita
Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita.
7 .Branza de vaci-500g
8. Ceapa verde-7bucati
9. Marar
10. Ou-1bc
11. Sare-1/7 lingurita
12. Ulei
Mod de preparare:
Se toarnă intr-un vas apa calduta, se adauga smantana, sarea, otetul si uleiul se amesteca bine compozitia . Apoi se cerne faina si se adauga bacarbonatul de sodiu. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca pentru 20 minute. Umplutura se pregateste între timp amestecand brânza cu ceapa si mararul tocat si se omogenizeaza cu un ou + sare. Se prajeste la foc încet pe tigaie cu ulei.
Compotul: Se pun la fiert capsunile ,cand este apa fiarta se sting si se adauga banana taiata rondele se mai da un clocot si se lasa sa se raceasca.Cand este aproape rece se adauga 3 linguri de mierde de albini.
Serviti cu placere!
Comentarii
Trimiteți un comentariu