/Flapjack/ un desert delicios din fulgi de ovaz
75 g unt
125 g zahar brun deschis
1 lingura sirop de porumb
200 g fulgi de ovaz cu timp de fierbere scazut
seminte de floarea soarelui pentru decor
Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Untul, zaharul si siropul de porumb se topesc intr-o cratita, la temperatura scazuta, amestecand continuu. Se adauga fulgii de ovaz si se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia. Se preseaza intro forma de copt, bine unsa cu grasime. Se coace 25 de minute, pana capata o culoare maro-aurie intensa. Se scoate din cuptor si se cresteaza compozitia calda cu un cutit taios, in forme patrate. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se scot bucatile de flapjack din tava.
Gustul este unul asemanator biscuitilor de ovaz, dar ceva mult mai rafinat si deosebit.
Sa aveti pofta!.
Comentarii
Trimiteți un comentariu